Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост с. Голяма вода

Наименование на социалната услуга: Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост с. Голяма вода

Капацитет - 15 души

Адрес - с. Голяма вода, ул.,Люлин“ 2, общ. Самуил, обл.Разград

Електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

ДОСТАВЧИК НА СОЦИАЛНАТА УСЛУГА- Община Самуил

ИМЕ, ТЕЛЕФОН И ЕЛЕКТРОННА ПОЩА НА РЪКОВОДИТЕЛЯ НА СОЦИАЛНАТА УСЛУГА:

Г-жа Ферихан Илияз - Управител, тел: 0899106570

Електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

ОПИСАНИЕ НА МАТЕРИАЛНАТА БАЗА:

Центъра е разположен в двуетажна масивна сграда в село Голяма вода на улица „Люлин“ №2, общ.Самуил, обл.Разград. Открит е на 01.12.2022г. и отстои на 13 километра от общинския център. Характерно за с.Голяма вода е умереноконтиненталния климат, полупланински релеф и богата растителност. Центъра не разполага със служебен превоз.

Помещенията за настаняване на потребителите са общо осем от които седем са с по две легла и една стая с едно легло. Обзавеждането в тях е стандартно с индивидуални легла, общ гардероб, нощни шкафчета. Центърът разполага с помещения за социални контакти /дневна стая/ и за хранене. Сградата се отоплява с локално парно, което е на твърдо гориво.

 

ПЕРСОНАЛ:

За потребителите на центъра грижи полагат общо 14 броя персонал , който  се състои от

  • Управител- 1бр
  • Социален работник- 1бр
  • Медицинска сестра -1бр
  • Трудотерапевт-1бр
  • Санитар-10бр

 

ОПИСАНИЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ ЗА ПОДКРЕПА

Подкрепа при поддържане и подреждане на личното пространство, при извършване на личния тоалет. Осигурена е питателна и здравословна храна на потребителите на услугата, съгласно нормативните изисквания и съобразно желанието на бенефициентите. Доставчикът на услугата осигурява достъп  до  здравни и стоматологични грижи при нужда. С потребителите се работи индивидуално по утвърдена програма, изработени са индивидуални планове за подкрепа, също и планове за здравни грижи и оценки за потребностите на потребителите. При организиране на ежедневието се работи по месечен план за социална работа, в който са включени дейности по организиране и управление на ежедневието, свободното време и образователни програми с потребителите.

Връзка с нас

Адрес

с. Самуил 7454, ул. "Хаджи Димитър" №2, обл. Разград

Обадете се
08477/ 20-20
Email

info@samuil.bg 

Факс

+359 84 266 030

Местни данъци и такси - Плати онлайн

e paybaner

easypay

Търсене

Този сайт използва бисквитки (cookies). Разглеждайки го Вие се съгласявате с тяхната употреба.