ЦНСТПЛУИ - с. Богомилци

Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост с.Богомилци

 1. НАИМЕНОВАНИЕ НА СОЦИАЛНАТА УСЛУГАТА- „ Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост с.Богомилци“
 • Капацитет -15
 • Адрес –с.Богомилци, ул.“Гео Милев“ №2, общ.Самуил, обл.Разград
 • Телефон за връзка – 08477-20-27
 • Електронна поща - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 1. ДОСТАВЧИК НА СОЦИАЛНАТА УСЛУГА- Община Самуил
 2. ИМЕ, ТЕЛЕФОН И ЕЛЕКТРОННА ПОЩА НА РЪКОВОДИТЕЛЯ НА СОЦИАЛНАТА УСЛУГА:

Г-н Сами Сами- Управител, тел: 0893637289, Е-mail :Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 1. ОПИСАНИЕ НА МАТЕРИАЛНАТА БАЗА:

Центъра е разположен в двуетажна масивна сграда в село Богомилци на улица „Гео Милев“ №2, общ.Самуил, обл.Разград. Открит е на 01.09.2018г и отстои на 4километра от общинския център. Характерно за с.Богомилци е умереноконтиненталния климат, полупланински релеф и богата растителност. Центъра разполага със служебен превоз.

Помещенията за настаняване на потребителите са общо седем от които шест са с по две легла и една стая с три легла. Обзавеждането в тях е стандартно с индивидуални легла, общ гардероб, нощни шкафчета. Центърът разполага с помещения за социални контакти /дневна стая/ и за хранене. Сградата се отоплява с локално парно, което е на твърдо гориво.

 1. ПЕРСОНАЛ:

За потребителите на центъра грижи полагат общо 14 броя персонал , който  се състои от

 • Управител- Социален работник
 • Социален работник- 2бр
 • Медицинска сестра -1бр
 • Трудотерапевт-1бр.
 • Главен готвач-1бр
 • Помощник- готвач-1бр
 • Санитар-7бр
 1. ОПИСАНИЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ ЗА ПОДКРЕПА

Подкрепа при поддържане и подреждане на личното пространство, при извършване на личния тоалет. Осигурена е питателна и здравословна храна на потребителите на услугата (Закуска обяд и вечеря също така от 10часа сутринта и 15 часа след обяд се предлагат топли напитки) съгласно нормативните изисквания и съобразно желанието на бенефициентите. Хранят се самостоятелно, усвояват умения за правилно сортиране на дрехи за пране и прибиране на дрехи от простира. Доставчикът на услугата осигурява достъп до  здравни и стоматологични грижи при нужда. Организират се спортни занимания през свободното време на потребителите, както и разходки до центъра на селото и до близки местности около селото. С потребителите се работи индивидуално по утвърдена програма, изработени са индивидуални планове за подкрепа, също и планове за здравни грижи и оценки за потребностите на потребителите. При организиране на ежедневието се работи по Месечен план за социална работа, в който са включени дейности по организиране и управление на ежедневието, свободното време и образователни програми с потребителите. Достъпът до писмена, електронна и медийна информация е осигурен, чрез абонамент на регионални и национални вестници – Екип 7, Трета възраст, Доктор, Над 55, Лечител и др. Кабелна телевизия и безжичен интернет, които са на разположението на потребителите. Потребителите при които е установена необходимост получават кинезитерапевтична подкрепа.  

   

Връзка с нас

Адрес

с. Самуил 7454, ул. "Хаджи Димитър" №2, обл. Разград

Обадете се
08477/ 20-20
Email

info@samuil.bg 

Факс

+35984 266 030

Галерия

Бюлетин

Въведете e-мейла си, за да се абонирате за нашия бюлетин

Търсене